“Безпечна дорога додому”

Сучасний світ дуже складний і в ньому багато небезпечних ситуацій. Адже статистика дорожньо-транспортних пригод невтішна: в світі  щогодини гине 9 дітей. В Україні нараховується понад 10 млн. автомобілів, кожна 2-3 дитина, яка потрапила під колеса автомобілів, знехтувала правилами дорожнього руху.

17 травня 2023 року класними керівниками 1-11 класів П’ятигірського ліцею Донецької селищної ради Ізюмського району Харківської області було проведено єдиний національний урок «Безпечна дорога додому» з теми основ безпеки дорожнього руху та запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод у рамках щорічного Тижня безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».

До уроку приєдналися батьки-водії, які розповіли про важливість дотримання правил дорожнього руху. Учні згадали правила дорожнього руху та запобігання травматизму внаслідок ДТП. Обговорили обов’язки і права пішоходів та пасажирів,  їх основні права та обов’язки, правила безпеки на залізничному транспорті та інші важливі аспекти безпечної поведінки на дорозі, взяли участь у цікавій вікторині «Учасник безпечного руху».